No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: mary

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Buna-ziua am o broscuta testoasa de florida in varsta de aproximativ un an si am observat ca de ceva vreme in coace nu mai mananca, de asemenea elimina un lichid gelatinos in apa. Ce poate sa aiba?



Răspuns:

Buna,


Broastele testoase de Florida sunt foarte rezistente la diverse boli, insa fara a sti exact de unde elimina un lichid gelatinos, nu pot spune exact de ce anume sufera.


Poate fi o boala de nutritie cauzata fie de lipsa unor vitamine (A, C) sau hipervitaminoza (prea multe vitamine).


Daca prezinta pleoapele umflate, apatie si lipsa poftei de mancare, cel mai probabil sufera de un deficit de vitamina A, o afectiune intalnita intre exemplarele tinere. Se poate suplini aceasta lipsa prin administrarea timp de 2-3 saptamani, a vitaminei A in dozaj de 40 U.I.


Totodata, in cazul in care broscuta a intrat in hibernare (proces ce ar trebui pregatit cu 30 de zile in avans), aveti grija ca temperatura din acvariu sa nu depaseasca 8-10 grade Celsius. In cazul in care nu s-a redus temperatura treptat, ci s-a redus dintr-o data, broasca intra in pseudohibernare. Aceasta stare se caracterizeaza prin lipsa poftei de mancare, apatie si aparitia inanitiei, murind de foame in cele mai grave cazuri.


Va sfatuiesc sa consultati un medic veterinar pentru stabilirea exacta a cauzelor pentru care broscuta dvs. nu mai mananca.


Numai bine




Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »