No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: Karla_r

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Buna ziua, Ca etape, cum se administreaza corect vaccinurile la pisica? ma refer la vaccinul polivalent si cel anti-rabic. Ele se fac simultan in aceeasi zi, dar in 2 locuri diferite sau in zile diferite?si in ce ordine? intai polivalentul si apoi anti-rabicul sau invers? Pisica mea are 1an, este deparazitata intern, fara alte vaccinari anterioare), a stat doar in casa fara a fi in contact cu alte animale. Multumesc anticipat pentru raspuns.Răspuns:

Buna,


Se recomanda o pauza intre cele doua vaccinuri intrucat pot interfera si efectele secundare sunt periculoase. Desigur, depinde si de decizia medicului veterinar. Ambele vaccinuri se fac subcutanat, insa cel polivalent trebuie efectuat inaintea celui antirabic. Vaccinul polivalent protejeaza pisica de cativa virusi periculosi care pot fi adusi in casa de noi, oamenii, pe haine si incaltaminte. Faptul ca nu iese din casa nu reprezinta o garantie ca nu se poate imbolnavi.


Daca felina nu iese deloc din apartament, multi medici veterinari opteaza sa nu supuna pisica unui vaccin antirabic, intrucat aceasta boala se transmite doar prin contact direct cu materii biologice infectate: saliva, sange, prin zgarieturi sau muscaturi.


Cel mai bine si mai sigur e sa intrebati medicul veterinar despre planul de vaccinare!


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »