No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: LORA75

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Am avut si eu un motanel pe care l-am crescut de la 6 sapt. pana la 3 ani si 6 luni (in apartament), in aceasta perioada l-am si castrat. Din mai multe motive l-am dat la un prieten care locuia la casa, l-am mai vizitat acolo, dar motanelul meu Pisu a fugit de acolo. A ramas pe aceeasi strada, s-a imprietenit cu niste pisici "de la blocuri" (era acolo un barbat care avea grija de ele)". Intre timp a ramas si fara coada (l-a rezolvat un caine), am mai fost sa il vad dar nu mai venea la mine, ultima oara am pleecat de acolo plangand. Si asa au trecut 5 ani in care nu am mai fost sa il caut, pina acum 3 seri. Am ajuns acolo, am zis "ti ti ti" de cateva ori si a aparut in fuga. L-am recunoscut imediat. Era noapte, eu eram cu prietenul meu, la inceput a pastrat distanta, dupa aia s-a apropiat timid de prietenul meu care a inceput sa il mangaie- a inceput sa toarca Pisu meu, pe urma l-am mangaiat si eu, a stat, s-a frecat de mine, cam 1/2 de ora l-am mangaiat si am vorbit cu el dupa care a plecat singur. M-a impresionat f.f.f.mult, dorinta mea cea mai mare era sa il iau in brate si sa il duc acasa, dar am probleme cu spatiul. Mentionez ca Pisu are 10 ani, este rasa europeana, un tigrisor gri foarte frumos. Ca sa trec la subiect va rog din suflet sa imi spuneti daca Pisu ma mai cunoaste dupa 5 ani in care nu m-a vazut deloc, si daca se poate acomoda in alt loc in cazul in care ma hotarasc sa il duc la mine sau la cineva care stiu ca l-ar iubi si ar avea grija de el. Mi se rupe sufletul sa stiu ca e "vagabond". Credeti-ma ca nu am avut incotro cand l-am dat si ca eu nu l-am abandonat, nu stiu de ce a plecat de la prietenul acela al meu, toata lumea il iubea acolo si era bine ingrijit. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat.Răspuns:

Buna,


Sigur ca va mai recunoaste! Cei 3 ani petrecuti impreuna si-au pus amprenta asupra vietii sale. Iar daca a venit atunci cand l-ati strigat inseamna ca ati insemnat mult pentru el. Nu stiu daca s-ar acomoda la altcineva, in definitiv cred ca s-a atasat enorm de mult de dumneavoastra (pisicutele mici care sunt intarcate prematur se ataseaza foarte mult de prima persoana care le iese in cale si care le ingrijeste si suplineste locul mamei).


Probabil a plecat de la prietenul dumneavoastra in cautarea familiei pierdute, s-a simtit neglijat. Daca nu vreti sa ramana vagabond puteti incerca sa-l luati acasa, insa va trebui sa aveti rabdare cu el. Fiind un spatiu nou pentru el s-ar putea sa aveti parte de "accidente" (urinari prin casa, zgarierea mobilei sau atacarea persoanelor necunoscute). Luati-l acasa daca stiti ca se poate adapta din nou si puteti avea grija de el.


In caz contrar ar fi mai bine sa-i asigurati tratamentele, mancarea si un loc cald unde sa doarma. Daca s-a adaptat foarte bine la viata de pe strada, poate nu se va mai adapta la fel de bine la cea din interior. In definitiv, nu toate pisicile de pe strazi au nevoie sa fie salvate, unele pur si simplu nu se pot adapta intr-o casa sau intr-un apartament.


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »