No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: Ginger

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Am citit tot ce am gasit despre castrarea motanilor dar nu am gasit un raspuns intrebarii mele" exista si alte solutii inafara castrarii pentru a potoli un motan? Cea mai des utilizata este castrarea dar eu mai am un motan pe care l-am castrat si a devenit apatic, doarme toata ziua nu suporta prezenta altor pisici sau nici macar persoane, s-a ingrasat chiar daca ii dau mancare indicata pisicilor castrati si nu vreau sa fac acceasi greseala si cu al doilea. Deci va rog sa imi spuneti daca mai exista alta masura care o pot lua in aceasta privinta.Răspuns:

Buna,


Intr-adevar, castrarea este cea mai buna solutie pe termen lung pentru motani. Apatia si ingrasarea se pot tine sub control cu hrana cu Ph control si multe jucarii, plus un companion de joaca, de preferabil o femela sterilizata. De obicei felinele sterilizate/castrate devin mai atasate de stapani, mai ales daca sunt foarte mult ingrijite de acestia (locuiesc in apartament, stapanii petrec mult timp acasa, se joaca mereu impreuna etc).


Unele pisici tind sa devina complet apatice dupa operatia de sterilizare/castrare, dar acesta e un lucru pe care nu-l puteti preveni intrucat depinde de personalitatea fiecarui animal si de felul cum a fost socializat.


Daca nu doriti sa-l castrati, puteti sa-l lasati la pisici, dar asta inseamna ca va asumati responsabilitatea pentru puii care vor aparea in urma montei. Nu va recomand tratamentele hormonale intrucat duc la dezechilibre hormonale si, daca veti dori vreodata pui, poate duce chiar si la malformatii.


Discutati cu veterinarul despre cea mai buna optiune.


Numai bine,
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »