No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: loranceta

Specialist: Kristo Lorand

Întrebare:
Buna ziua,
Am o pisica Exotic Short Hair nascuta pe 1 februarie 2006, in iunie 2007 a fatat trei pui, in conditii normale, perfect sanatosi; in mai 2009 a fost sterilizata. Toate vaccinurile si deparazitarea interna si externa au fost efectuate.
Cam de o luna se scarpina puternic sub barbie, i-au aparut niste bubite rosii. Dupa Craciun a inceput sa-i cada blana sub barbie. Am mers la veterinar unde i s-a prescris un tratament local cu Mibazon si Clotrimazol, alternant. Timp de trei zile i s-a administrat si un tratament injectabil, nu am retinut cum se numeste medicamentul, am inteles ca au rolul de a calma pruritul.
Astazi, 11 ianuarie, am mers din nou la veterinar pentru ca s-a extins zona fara par, aproape s-a triplat, in schimb au trecut toate bubitele, au ramas coji maronii. Zona fara par este de culoare rosiatica. Face si temperatura. Mi-a fost prescris tratament local cu Oximed, si curatarea zonei cu solutie de cloramina, 4 tablete la un litru de apa. i-a mai facut o injectie, nu stiu denumirea.
Mentionez ca nu a purtat niciodata zgarda antipurici.
Va rog foarte mult sa-mi dati un sfat in legatura cu aceasta problema.
Va multumesc anticipat


Răspuns:
Buna!

In primul rand recomand efectuarea unui raclat de pe zona afectata si examinarea lui la microscop. Daca nu are pureci (fiind tratat in aceasta directie, nu cred ca are), exclud varianta sa faca alergie la acest parazit.
Daca acele bubite au disparut, iar pielea este rosiatica, pare sa fie un proces de vindecare, insa nu ai precizat daca si pruritul a disparut sau nu.

Cand spui ca pisica ta a primit toate tratamentele preventive, nu stiu sigur daca a fost vaccinata si contra microsporozei, care e o micoza si poate evolua cu semnele descrise de tine.

Daca nu a primit acest vaccin, recomand sa-i faci cat mai repede. Desigur, e indicat sa-i administrezi vitamine si produse imunostimulente, despre acestea te va lamuri veterinarul tau.
Numai bine!

Kristo Lorand,
medic veterinarInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »