No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: palade nicu alexandru

Specialist: Gugles Vlad

Întrebare:
Buna ziua. Am 2 pisicute de 5 luni fiecare (o pisicuta si un motanel). I-am luat de la mama lor cand aveau o luna jumatate si de vreo 2 luni au dezvoltat un obicei nu tocmai placut: cand se trezesc primul lucru pe care il fac e sa vina la mine si sa inceapa sa suga hainele mele si daca ii pun deoparte fie vin inapoi la mine fie se puca sa suga orice material la indemana. Am incercat sa ii dezobisnuiesc, sa ii duc la castronul cu lapte cand vor sa suga, sa ii duc in alta camera, am zis ca poate cu timpul va trece, dar iata ca au trecut 2 luni si nu s-au mai dezobisnuit. Exista vreo solutie cunoscuta? Va multumesc.


Răspuns:
Pisoii e bine sa stea lângă mama lor până la 8 săptămâni. În caz contrar, puii încă nu s-au dezobişnuit de actul de a suge de la sânul mamei. Spuneţi că fac acest lucru dimineaţa când se trezesc şi vin la dvs. E vorba de instinctul protector, când se trezeau, erau ocrotiţi de mama lor şi se hrăneau la sânul ei.
Puteţi încerca să le puneţi la dispoziţie un tricou curat de care nu aveţi nevoie, din bumbac, pe care să-l sugă cât vor.
Au nevoie să se simtă în siguranţă, aşa cum se simţeau când erau alăptaţi de mamă. Faptul că au dezvoltat acest obicei la 2 luni după ce au sosit în casa dvs înseamnă că au găsit un substitut pentru mamă.
N-ar trebui să vă îngrijoreze, decât în cazul în care fac acest lucru cu materiale toxice. Cum spuneam, daţi-le un tricou vechi dar curat să-l sugă. În timp se vor dezvăţa singure.
E un comportament obişnuit, regăsit chiar şi la pisici adulte care au fost luate de lângă mamă prea devreme. Puteţi încerca chiar să le momiţi când se trezesc, să vă jucaţi cu ele. Multe pisici fac acest lucru când se urcă pe pat, poate ar trebui să le interziceţi să mai stea în pat.


Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »