No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: kate094

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Un pisoias de 1 luna a slabit si doarme toata ziua.
Ieri s-a bagat intr-un castron sa doarma acolo. In total au fost 5 pisoi, dar restul sunt sanatosi si se joaca. Ce am putea face?


Răspuns:
Buna Kate,

As fi vrut sa specifici mai multe despre mediul pisoiului. E la tine acasa? E vorba de un pisoi de pe strada? I-ai facut deparazitarea? Mai este alaptat de mama?


Iti voi face o schema a vaccinurilor obligatorii pentru pisici, pentru ca nu imi dau seama exact despre ce problema ar putea fi din moment ce nu am alte informatii.
Incepand cu varsta de 4-5 saptamani ar trebui sa incepi un program de deparazitare si vaccinare. Adica, dupa ce i s-a efectuat deparazitarea intestinala (rapel la maxim 2 saptamani), urmeaza la varsta de 12 saptamani un vaccin polivalent. Urmatorul vaccin, ce protejeaza pisoiul de antigiardia, se va face la 1-2 saptamani distanta, in functie de pisoiul tau. De obicei, pisoii reactioneaza diferit la vaccinuri. Unii dorm mult, altii sunt mai agitati, altii nu au pofta de mancare etc. De aceea e important sa discuti cu medicul veterinar curant despre planul de vaccinare.

Al treilea vaccin (de asemenea, polivalent) se va face la o distanta de 2 saptamani de cel de-al doilea vaccin. Iarasi, in functie de raspunsul organismului pisicii, doctorul e in masura sa-ti recomande si vaccinul antirabic, care poate fi efectuat fie odata cu cel de-al treilea rapel fie la 2 saptamani distanta.

Dupa acest vaccin, lucrurile sunt mai simple. Pisica va trebui vaccinata anual.

Iti recomand sa intri pe forum si sa ne tii la curent cu evolutia pisoiului,

Numai bine,
Veterinar Animalutul.ro



Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »