No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: donnaa

Specialist: Dresor Animalutul.ro

Întrebare:
Pisicutul meu are 3 luni este un nazdravan si ne iubim mult dar de cateva zile a inceput sa muste, se musca singur de coada si pe noi de maini . Am citit pe internet ca atunci cand musca sa ii sufli in fata, am incercat de cateva ori si nu a functionat , nu stiu ce sa ii mai fac. Va rog sa imi dati un sfat. Multumesc !


Răspuns:
Buna Donna,

Nu ai precizat nimic despre mediul sau de viata. Cat timp sta singur acasa? Unde sta? Cat de sociabil e cu alte persoane/animale?

Pisoii sunt foarte activi in copilarie, au mereu chef de joaca si, daca au cu cine, vor practica acelasi stil cu care au fost inzestrate de natura. Au un limbaj anume pe care il folosesc atunci cand se joaca impreuna cu alte feline. E foarte probabil, ca fiind singur, sa te confunde cu partenerii felini, si sa se joace in acelasi mod.
Obiceiul de a musca trebuie corectat acum, cat e puiut. Poti incerca sa-i cumperi jucarii speciale, care ii vor mentine interesul.
Incearca sa te joci cu pisoiul folosindu-te de alte jucarii, decat de mainile tale. Pisica va deveni din ce in ce mai interesata in joc si in noua jucarie si va uita de muscatul mainilor.

Daca atunci cand incerci sa o mangai, dupa joaca, va musca in continuare, ridica-te si pleaca. Ignora-o cateva minute iar la a doua abatere spune-i ca nu e bine, sufla-i tare in nas si aplica-i un bobarnac peste nasuc. Nu foarte tare, cat sa simta si sa constientizeze ca nu e bine ce face. Repeta procedura ori de cate ori e necesar. Obiceiul acesta nu poate fi corectat in 2 zile. E nevoie de exercitiu. Asta inseamna ca tu si toti ceilalti membri ai familiei va trebui sa folositi aceeasi metoda pentru a o dezvata.

O alta solutie ar fi sa-i aduci inca un pisoi in casa. Are nevoie de socializare. Daca nu iti permiti, incearca sa-i facilitezi accesul afara, daca e sigur, unde poate intalni alte feline. Sau daca ai o vecina care are pisica, invit-o mai des pe la tine. Insa intalnirea dintre pisici trebuie sa se faca treptat, sa nu porneasca pe un drum gresit din prima. Asta inseamna sa ii faci cunoscut mirosul altei feline pe tine, si treptat sa le aduci in aceeasi incapere. Dar cu grija.
Sper ca am fost de ajutor.

Sa ne tii la curent cu evolutia lucrurilor :)
Cu bine,Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »