No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: Kate

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Buna seara,

Bunica mea are multe pisici, dar din cand in cand dispare cate una. Noi ne gandim ca vecinii, pe care ii mai vedem aruncand dupa ele, sa nu le faca ceva sau sa puna otrava. Unii pun otrava pentru soareci si ne este teama sa nu ajunga la pisici. Exista un medicament, ceva, care sa le fereasca ?

Si mai este o problema. Matusa mea a adus 2 motani pe care i-a gasit in fata unei institutii publice, oamenii de acolo spuneau ca au fost si batuti. I-a tinut intr-o camera pentru ca erau foarte fricosi si ii era frica sa nu fuga. Cam dupa o luna le-a deschis geamul si ei mergeau afara, se intorceau, dar dupa cateva zile nu au mai intrat in casa. Matusa mea le pune mancare afara si ei vin acolo. Cel mai mult timp il petrec la un vecin in curte, care este plecat in strainatate. Au inceput sa se mai apropie de noi, dar daca ajungi prea aproape de ei fug, mai ales cel mai mare, pe cel mic l-a putut lua in brate cand era in camera.
Ce putem face pentru a-i apropia mai mult, pentru a le arata ca nu le facem nimic rau?Răspuns:
Buna,

In legatura cu otrava pentru pisici, ma tem ca nu exista o solutie care sa previna otravirea. Ce puteti face e sa vorbiti cu vecinii sa nu puna otrava in zone unde stau pisicile.

In ceea ce priveste motanii timizi, nu e de mirare ca reactioneaza in acest fel. Au fost traumatizati si va dura pana cand se vor invata ca oamenii sunt prietenosi. Unele pisici raman traumatizate intreaga lor viata. Ce puteti face e sa le vorbiti calm, sa le momiti cu hrana lor preferata, sa le lasati sa va miroasa inainte de a pune mana pe ele. Lasati-le sa faca primul pas cu interactionarea. Tineti in mana hrana lor preferata si strigati-le cu calm. Daca cel mic va veni si se va lasa mangaiat, si cel mare va deprinde obiceiul dar va dura cateva saptamani, poate chiar luni. Depinde de cat de traumatizat e.

Daca sunt agresivi fata de alte pisici, e mai bine sa-i castrati. Vor deveni mai docili, calmi si nu vor mai hoinari. Decizia va apartine.

Numai bineInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »