No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: mica

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Pisica mea , birmaneza, 10ani , a locuit numai in apartament, se linge insistent pana ajunge la piele si-si face rana . A inceput cu zona de pe sira spinarii , a continuat cu zona picioarelor din spate, acum am imbracat-o cu un cilindru de bumbac sa nu se mai linga pe spate. A avut si coif de hartie , cand s-au vindecat si bubele , dar ii vine greu la mers ,se loveste sfarsind prin scoaterea coifului. Am fost la medic, initial a tratat-o de raie, apoi a decis ca nu e raie. Am inteles ca alimentele (carne vita + whiskas uscat de vita) au dus la boala ei. Am schimbat cu hrana umeda whiskas in amestec cu orez fiert 1/2 Lactate nu mananca de nici un fel O ung cu Sporyl pe zonele cu bube, unde se linge. Amelioreaza. Daca puteti sa ma indrumati cum s-o tratez? Multumesc!Răspuns:

Buna,


Va recomand sa renuntati complet la mancarea industriala si sa-i cumparati o hrana de calitate. Royal Canin (au o gama pentru pisici), ProFormance, Hills sau Sechir sunt doar cateva marci bune de hrana de calitate care contin multe proteine si nutrientii necesari unei pisici. In privinta ranilor, ar trebui cateva analize pentru a stabili daca e vorba de o alergie sau e o micoza.


Incercati sa o hraniti cu hrana umeda mai rar, intrucat multe conserve si plicuri umede contin conservanti care nu ajuta, ba in unele cazuri duc la aparitia diareei la pisici, probleme digestive si multe altele. Puteti chiar sa-i administrati vitamina E, ulei de masline (atunci cand ii dati hrana umeda) sau Omega 3. In paralel cu aplicarea de Sporyl, va recomand sa-i administrati alta hrana.


Medicul veterinar va poate recomanda cea mai buna hrana pentru pisicile care au probleme cu blana. O blanita mata, care nu are niciun pic de luciu, care pica prea mult, e doar unul dintre factorii care avertizeaza ca hrana pe care o consuma pisica nu e de calitate.


Numai bine,
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »