No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: doinamafteiu

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Am o pisica in varsta de 4 ani care stranuta si are niste secretii mai abundente in jurul ochilor decat de obicei. Inainte era suficient sa ii curat ochii o data pe zi dimineata de secretii uscate. Acum aceste secretii sunt abundente si albicioase. Deasemena, stranuta foarte des. Mentionez ca am folosit spray Reppers repulsiv, deoarece pisicile mele obisnuiau sa urineze in locuri nepermise. De asemena eu am avut o raceala care m-a tinut destul de mult. Credeti ca unu dintre acestea poate fi motivul pentru care pisicii mele ii curg ochii si stranuta? Celelalte pisici din casa nu au nici un fel de simptome.


Răspuns:
Buna Doina,

Virusul gripei umane nu se poate transmite de la om la felina. In privinta stranutatului, e posibil sa aiba pur si simplu o reactie alergica la praf sau la un deodorant de camera sau deodorant pe care tu il folosesti.
Cu secretiile, n-ai precizat daca pisicii ii place sa stea la fereastra sau nu. E posibil sa fi tras curent, dar nu pot stii sigur daca nu ai precizat nimic de locurile ei preferate.
In mod normal spray-ul Reppers nu ar avea astfel de efecte asupra pisicii, practic cainii si pisicile gasesc mirosul acestui spray ingrozitor si nu se mai apropie de locul marcat. Oricum, pentru secretiile respective iti recomand o vizita la un medic veterinar, nu pot sa pun un diagnostic fara a analiza indeaproape pisica.

Ce te sfatuiesc: renunta pentru o perioada la deodorantele pe care le folosesti. Observa pisica. Daca nu mai stranuta, inseamna ca e cazul sa schimbi odorizantul.
Daca starea pisicii se agraveaza, adica devine apatica, stranuta si tuseste, ii creste temperatura, mergi de urgenta la primul cabinet veterinar.

Numai bine,
Veterinar Animalutul.roInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »