No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: Irina

Specialist: Gugles Vlad

Întrebare:
Pisica mea, de 11 ani, a orbit in urma unui glaucom. Ce pot face sa-i usurez durerile si viata? Nu o las afara din casa, mi-e frica sa nu se loveasca dar totusi as vrea sa se bucure, daca se poate, de ultimele clipe din viata ei, sa fie totusi fericita? Cum sa fac sa nu se loveasca de ceva prin casa?


Răspuns:
Imi pare rau sa aud despre pisica ta. Sper ca motivul pentru care pisica a facut glaucom a fost descoperit si ca ai incercat sa o calmezi. Regula de baza e sa nu faci schimbari de mobilier in apartament. Pisica are in memorie intiparite reflexele si orice schimbare ar duce-o in eroare. Pastreaza aceleasi rutine si obiceiuri. Pastreaza locatia pentru bolul cu mancare, cu apa si litiera.
In acelasi timp, incearca sa estompezi orice mobilier care are colturi ascutite in care se poate rani.
Petrece mai mult timp cu pisica ta, vorbeste cu ea, lasa radio-ul pornit mai mult timp sa nu se simta singura atunci cand pleci de acasa.
Unele pisici reactioneaza bine atunci cand se confrunta cu pierderea vederii, altele sunt foarte agresive si agitate.
E normal sa fie suparata, reticenta si nefericita la inceput. Incearca sa o calmezi, arata-i ca afectiunea ta pentru ea nu s-a schimbat. Cand iei decizii, incearca sa gandesti rational, lasa sentimentele pe planul secund.
Cu bine :)


Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »