No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: mitza2011

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

buna,am o pisica persana europeana cu varsta de 4 ani care are o dermatita de lins.akum i au trecut leziunile dar are un guler in jurul gatului sa nu se mai poata scarpina.cum ii dau jos gulerul se scarpina din nou pana la sange.nu stiu ce sa mai fac.mi-e mila de ea saraca.si apoi am fost cu ea la medic si mi-a zis k citez:cum oamenii se imbolnavesc cu capul asa si la pisici adik e bolnava k capul.va rog sa -mi spuneti dak pot sa ii mai fac ceva.Răspuns:

Buna,


Trebuie sa cautati cauza acelei dermatite pentru a o putea trata. Se recomanda teste cutanate si sanguine. Multe pisici ajung sa faca alergie la praf, polen, puf. Mediul lor de viata trebuie sa fie cat mai curat.


Daca dermatita e cauzata de stres, cautati sursa stresului. Un nou animal in casa, o noua persoana, disparitia unei persoane de care s-a atasat si lista poate continua. Puteti incerca sa-i ungeti zonele problematice cu o crema pentru dermatite, dar numai la recomandarea veterinarului.


Pentru a preveni reaparitia ranilor, taiati-i gherutele (cu grija sa nu taiati prea mult, doar varful) si asigurati-va ca are parte de liniste si nu o streseaza nimeni si nimic. Si foarte important: mergeti la veterinar pentru cateva teste care pot depista dermatitele!


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »