No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: loranceta

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Buna ziua, Am o pisica exotic short hair de 4 ani si 9 luni. La un an si 3 luni a ramas gestanta. In perioada gestatiei a inceput sa urineze pe parchet, jumatate din casa am parchet bej, jumatate am albastru, face numai in jumatatea albastra. Ce-i drept litierele sunt in jumatatea albastra. Daca ii spun ca nu e voie se indreapta urgent catre litiera pe care am grija sa o intretin tot timpul curata. Am intrebat veterinarul si mi-a spus ca are probleme de comportament. I-am facut o ecografie si mi-a spus ca are afectat un rinichi si ca este ceva specific rasei. Analiza la urina a iesit normal. Nu mi-a prescris nici un tratament. Ce se poate face in cazul acesta, cum o pot ajuta si dezvata de acest obicei. Are o stare generala foarte buna, mananca si bea apa normal, are scaune regulate si urineaza cantitati normale. Va multumesc anticipat.Răspuns:

Buna,


Atunci cand o pisica urineaza in afara litierei pot fi 3 cauze: medical, comportamental sau e vorba de o problema cu litiera. Daca analizele au iesit bine, inseamna ca poate fi vorba de o problema cu litiera sau de comportament. Litiera trebuie amplasata intr-o zona fara trafic (de obicei intr-un colt ferit al balconului, in baie sub chiuveta, sub un scaun, oriunde e ferit de accesul direct al omului si unde pisica poate fi vazuta in timp ce e "la baie").


Nu ati precizat ce tip de nisip folositi, insa va recomand sa folositi nisip de tip "clumping", adica cel care face bulgarasi. De fiecare data cand pisica isi face nevoile aruncati bulgarii fara ca pisica sa va vada ca ii curatati litiera. Uneori isi face nevoie pe langa litiera tocmai pentru ca va vede ca interveniti in locul ei. De altfel, cel mai bun semn ca incearca sa va transmita ceva e faptul ca nu-si ingroapa fecalele.


De asemenea, e important sa curatati cat mai bine locurile pe unde pisica a urinat pentru ca simtindu-si mirosul, felina va continua sa urineze in acel loc. Daca nu functioneaza astfel, mai sunt 2 optiuni la care puteti apela ca ultima solutie:


1. cumparati banda adeziva cu 2 fete (are lipici pe ambele parti) si lipiti bucati in locurile unde pisica are obiceiul de a urina. Pisicile urasc lucrurile lipicioase si va renunta sa urineze in alte locuri. Insa riscati sa urineze in alte zone daca nu-i convine litiera.


2. cumparati un spray repellent de la veterinar. Exista solutii speciale pentru a dezvata pisica sau cainele sa urineze in anumite locuri.


Exista mai multe discutii pe aceasta tema pe forum!


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »