No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: tenzi

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Infectia urinara la pisica (piometrul), poate fii tratata sau castrarea este singura solutie?


Răspuns:
Buna Tenzi,

Piometrul e o infectie in uter, e o afectiune serioasa ce necesita o atentie speciala. Se recomanda castrarea pentru a-i salva viata pisicii. De regula, indepartarea uterului si a ovarelor (procedura numita "ovariohisterectomie") se face cand infectia e intr-un stadiu incipient, deoarece nu implica prea multe riscuri. Insa, nu de putine ori, se depisteaza aceasta afectiune intr-un stadiu avansat, in acest caz operatia fiind putin mai complicata.

Discuta cu medicul veterinar despre toate riscurile si consecintele acestei operatii. In urma ovariohisterectomiei pisica nu va mai putea sa aiba puiuti. Daca doresti pui, poti recurge la un tratament cu prostaglandine, un grup de hormoni ce reduc nivelul de progesteron din sange. Nivelul ridicat de progesteron din sange (marit in urma pastilelor hormonale administrate in perioada de calduri) duce la ingrosarea tesutului din interiorul uterului, adica acel tesut ce pregateste uterul de sarcina. Atunci cand sarcina nu apare, tesutul se tot ingroasa pana cand se formeaza chisturi. Problemele apar cand tesutul ingrosat incepe sa secrete fluide unde se pot dezvolta bacterii. Apar scurgeri albicioase, puroi, viata pisicii fiind pusa in pericol.

Tratamentul cu prostaglandine se recomanda numai dupa un set complet de analize, medicul veterinar e singurul care poate recomanda un astfel de tratament, luand in calcul toate riscurile si sansele de reusita.

Nu-ti pot recomanda acest tratament de vreme ce nu am consultat pisica, nu-i cunosc istoricul.
Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da e sa mergi la cel mai bun medic veterinar si sa-l intrebi direct ce recomanda pentru pisica ta.Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »