No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: cipi

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

buna,


as vrea sa stiu daca exista pastile pt a steriliza pisicile mature? si daca exista care e cea mai buna metoda: pastila sau operatia?Răspuns:

Buna,


Parerile sunt impartite. Multi medici veterinari nu recomanda pastilele hormonale pentru pisici intrucat pot duce la diverse dereglari hormonale, iar in cazul in care pisica nu este dusa la monta, se poate ajunge si la piometru, o boala care poate fi fatala in cazul in care nu e depistata si tratata la timp.


Sterilizarea e solutia indicata pentru persoanele care nu vor puiuti de la pisica. De altfel, multi medici veterinari sustin ca e cea mai umana solutie intrucat pisica nu va mai intra in calduri. Se recomanda extirparea atat a ovarelor cat si a uterului. In acest caz pisica va scapa de riscul unei acumulari de puroi in uter (piometru) si de alte afectiuni inrudite. Daca optati pentru sterilizare va trebui sa va asigurati ca pisica face miscare si va trebui sa o treceti pe o dieta speciala, intrucat multe feline sunt predispuse la ingrasare in urma sterilizarii.


Decizia ramane la latitudinea posesorului de pisici. Va sfatuiesc sa intrebati medicul veterinar pentru a decide impreuna ce e mai bine pentru pisica dvs.


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »