No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: nico_groza2006

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Motanul meu nu acceptă un alt motan (pui) adus în casă de curând. Cum să procedez?
Menţionez că am şi o pisică.
Mulţumesc!


Răspuns:
Buna Nicoleta,
Inainte de toate intrebarea mea e : ai lăsat motanul şi pisica să miroasă cutia în care a venit noul motănel? În felul acesta, "stăpânul" casei ar fi prins de vestea mirosului noului venit. Cât e de bătrân motanul pe care îl ai deja?
Apoi, zici că motanul vechi nu acceptă un motănel mai tânăr. E bine să-i separi la început, în primele zile. Nu accepta ca noul venit să fie bătut de vechii ocupanţi ai casei.
Cel mai probabil motanul bătrân se simte ignorat şi simte că poziţia sa privilegiată în casă îi este ameninţată. Pentru a remedia situaţia, încearcă să-i acorzi mai multă atenţie, să-l mângâi mai des, să vorbeşti cu el mai mult. Dacă timpul îţi permite, stai câteva ore doar cu motanul bătrân, joacă-te cu el fără ca ceilalţi să fie în preajmă. În timpul acesta, soţul poate să se joace cu noul pisoi, în felul acesta nici unul nu se va simţi ignorat.
Încet-încet lasă pisoii să intre în contact, puţin câte puţin. Dacă apar probleme, îi separi şi mai încerci după câteva ore. Tot aşa până vei observa că vor începe să nu se mai "certe" pentru dragostea ta. După ce s-au cunoscut destul de bine, lucru ce poate dura şi câteva săptămâni, lasă-i singuri în cameră. Trebuie să se cunoască unul pe celălalt, fără ca "mami" să fie cu ochii pe ei. Lasă-i să se miroasă, doar nu se vor bate la nesfârşit, nu?
Uneori, pisicile iau sub aripa lor protectoare noii pisoi veniţi în casă. Însă sunt cazuri în care nu pot accepta sub nici o formă prezenţa unui pisoi mai tânăr în casă.
O altă modalitate care ar putea ajuta ca motanul vechi să accepte noul motan este de a-l răsfăţa cu mâncarea preferată de fiecare dată când îl prezinţi pe noul pisoi. Vreme de 2 săptămâni, timp în care pisoii stau în camere separate, hrăneşte-i cu mâncarea preferată în timp ce aduci în încăpere noul motan. În acest fel, motanul bătrân va asocia prezenţa pisicului cu faptul că va primi mâncarea preferată. Treptat poţi renunţa la a-l mai răsfăţa cu delicatese şi se va putea observa o ameliorare a animozităţii faţă de noul venit.


Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »