No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: catt

Specialist: Kristo Lorand

Întrebare:
Buna,

Acum o zi am fost la veterinar cu pisicile mele. Am doua Martin si Luca, pentru ca le cadea parul si se scarpinau foarte tare. Medicul le-a facut injectii, iar la Martin care imi slabise cam 900g intr-o luna jumatate, mi-a recomandat test de sange.

A doua zi i-am luat sangele iar rezultatul a fost surprinzator respectiv mi-a spus ca are insuficienta renala care nu este avansata si de aceea slabeste si ca are glicemia martita.

Martin a trebuit sa nu mai manance pt ai lua sangele dar la ora 3 si 40 de minute dimineata a gustat din hrana umeda Perle Gourme. E posibil sa ii fi influentat analizale? Se poate trata insuficienta renala?

Martin este castrat, are 2 ani si 10 luni, avea 5 Kg, iar acum are 4Kg si 100g. Inainte sa slabeasca a fost racit si a trebuit sa faca injectii cam o luna jumatate. analizale sunt asa:
Bun-35mg/dl, glu-110mg/dl, alp-61 IU/L, T-Pro8.9g/dl, GPT-37 IU/L, Cre- 1.6mg/dl, IP-5.5mg/dl.

Imi puteti spune ce are si daca mancarea de la ora 3.40 dimineata i-a influentat rezultatul va rog.Răspuns:
Buna!

Faptul ca pisica ta a mancat un pic inainte de a i se recolta sange,poate influenta intr-o mica masura rezultatele. Mi se pare mai ciudat insa acel tratament injectabil care s-a facut timp de o luna si jumatate, ce mi se pare un pic cam mult.

Nu stiu ce antibiotice a primit, dar se cunoaste ca unele sunt nefrotoxice si administarate o perioada mai lunga, pot sa cauzeze afectiuni renale.
Pe de alta parte, fiind castrat, e predispus la asa numita Boala tractului urinar inferior, afectiune grava, dar diagnosticata in timp se poate trata.

Desigur, si insuficienta renala se trateaza, insa trebuie stabilita afectiunea primara care o produce. Eu recomand si un examen al urinii, respectiv o ecografie si cred ca rezultatele obtinute vor fi de folos pentru a stabili schema de tratament corecta.

Numai bine!
Kristo Lorand
medic veterinarInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »