No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: Teddy

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Am un motan de 2 ani jumate si de o saptamana isi smulge blanita de deasupra cozii pt ca il mananca. Am fost cu el la veterinar si mi-a spus ca are alergie la saliva de purici :| I-am pus picatura si a scapat de purici dar isi smulge in continuare blanita. Mie mi se pare ca a mai inaintat portiunea de blanita smulsa si face un fel de matreata, iar cand il scarpin pe spate ii este bine, se alinta. Ce poate fi? Eu mai am o birmaneza careia i-a cazut blanita tot asa incepand de la coada numai ca i-a cazut pana la jumatatea corpului, am dus-o la veterinar si ni s-a spus ca e cauza hormonala si ar fi bine sa o castram cat mai repede.


Credeti ca are legatura? Sa aiba o micoza ceva si sa o fi luat si motanul meu? (birmaneza nu e a mea si a mai avut inainte probleme cu caderea blanitei) Motanul e castrat. Multumesc!Răspuns:

Buna,


Daca motanul nu are probleme cu purecii, nu vad cum acest lucru ar putea sa-i provoace alergie. Eventual poate fi ceva alergie la mediu sau stres. Daca ati facut schimbari majore in viata dumneavoastra, schimbari care-l afecteaza si pe motan, e posibil sa fie reactia sa la stres. Daca e vorba de acest lucru, e indicat sa-l ajutati sa se linisteasca si sa se acomodeze cat mai repede cu schimbarile, eventual petreceti mai mult timp cu el si hraniti-l cu mancare de calitate.


Se impun cateva analize mai riguroase, va rog sa discutati cu medicul veterinar curant in acest sens.


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »