No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: Gabriela

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Buna ziua ! Doresc sa pun doua intrebari: 1. pisica mea in ambele parti cam cum ar veni zona sprancenelor s-a tot frecat si a chelit. Mentionez ca primeste Proplan delicat pt.pisici hrana uscata. Poate fi aceasta o alergie? 2. Daca il castram (este motan) trebuie schimbata alimentatia? Ceva special trebuie dat pt.pisici castrate? Este obligatoriu? Si in cat timp se vindeca de la castrare?


Va multumesc.GabrielaRăspuns:

Buna,


Posibil sa aiba o reactie alergica la ceva sau sa fie foarte stresat incat isi scarpina foarte tare anumite parti ale corpului. Pentru a sti cu siguranta care e problema, va rog sa discutati cu medicul veterinar curant, se impun anumite analize daca pisoiul nu are o problema de comportament. Daca e vorba de o alergie la hrana, poate ar trebui sa-l hraniti cu ceva special pentru pisicile care au probleme cu blanita.


In privinta castrarii, n-ati mentionat ce varsta are. Se recomanda ca motanii sa fie castrati la varsta de 1 an, dupa ce organele sexuale ale pisoiului s-au dezvoltat complet. Da, se recomanda o dieta speciala cu ph control pentru a preveni aparitia pietrelor la rinichi. Pisoii se recupereaza rapid dupa operatia de castrare, intr-o zi sunt deja vioi si gata de joaca, daca nu sunt complicatii. Intrebati medicul veterinar pentru o dieta potrivita pisoiului dumneavoastra. Sunt mai multe tipuri pentru pisoi cu stiluri de viata diferite.


Numai bineMai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »