No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: mazida

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Buna seara,


am un motanel de 5-6 luni, am fost cu el la doctor, are lichid in cavitatea abdominala, i s-a facut un prim set de analize pentru a exclude leucemia (nu are) dar fiind foarte tanar nici medicul nu isi da seama cam care ar putea fi cauza. As avea nevoie macar de o idee. Exista si posibilitatea unei tumori?


multumesc anticipatRăspuns:

Buna,


Daca nu e leucemie felina, poate fi Peritonita Infectioasa Felina sau poate avea probleme cu viermisorii. In orice caz se impun cateva analize exacte care pot duce la diagnosticarea corecta si recomandarea unui tratament.


Peritonita Infectioasa Felina este o boala cauzata de un coronavirus felin care poate avea mai multe radacini. Cele care cauzeaza aceasta boala mortala ataca celulele albe ale pisicii care transporta apoi virusul in organismul animalului. De obicei se stabileste la nivelul intestinului si poate avea doua forme: umeda si uscata. Forma umeda se prezinta cu acumulari de lichide la nivel intraabdominal sau intratoracic si este cea mai raspandita forma. Este de obicei fatala pisicilor mai mici de 6 luni, iar sansele de recuperare la pisicile adulte sunt minime.


Sunt foarte greu de obtinut probele de tesut care atesta prezenta virusului, insa analizele de sange si cele de urina sunt importante in depistarea virusului. Pisicile pot contracta virusul peritonitei prin saliva si excrementele altei pisici infectate, de aceea e foarte important sa cunoasteti istoricul motanelului.


E foarte important sa mentineti o curatenie deplina in casa si mai ales in camera unde traieste pisicul. Virusul poate fi omorat de multi detergenti care exista pe piata, dar repet, odata depistat, e foarte greu de tratat si pronosticul e nefavorabil felinei.


Numai bine,
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »