No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: Flory_Silva

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Pisicul meu, in varsta de 10 ani are Glaucom. Am inteles ca inca nu e cronicizat. Medicul a spus sa ii administrez Timolol o data pe zi. Totusi, cred ca are probleme cu vederea, ca plange cand ii sting lumina.
Am vazut prtin articole ca se mai administreaza si pastile in caz de Glaucom... Ce imi recomandati? Credeti ca se vindeca? Oare il dor tare ochisorii?


Răspuns:
Buna,

Din pacate, nu va pot ajuta prea mult. E greu de administrat un tratament doar pe cateva informatii pe care le-ati prezentat. Glaucomul e o afectiune serioasa si dureroasa, nu doar pentru pisici. De aceea, tratamentul potrivit trebuie stabilit de catre medicul veterinar curant, care cunoaste evolutia bolii.

Adeseori tratamentul medicamentos nu mai da rezultate dupa o perioada indelungata de folosinta de aceea medicul curant e singurul in masura sa prescrie un alt tratament medicamentos sau unul chirurgical ori laser.

Cu regret va spun ca glaucomul nu poate fi niciodata vindecat in totalitate insa poate fi controlat.

De aceea nu va pot prescrie un medicament. Va rog sa va adresati in continuare medicului veterinar care a urmarit evolutia afectiunii si impreuna cu acesta sa stabiliti un tratament.Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »