No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: dodolina

Specialist: Dresor Animalutul.ro

Întrebare:
Buna,
Am un pisoi de 2 luni jumatate de rasa comuna ce are niste MARI probleme de comportament si doresc sa stiu daca se pot intrepta.
Problemele sunt urmatoarele: isi face nevoile langa litiera si uneori prin casa fara motiv, apoi de cateva zile a inceput sa se urce pe masa chiar daca are mancare si este agresiv uneori.
Multumesc anticipat!


Răspuns:
Buna,

In legatura cu folosirea litierei, aceasta problema poate avea mai multe cauze:
fie o problema de ordin medical (ex. paraziti interni), fie ai facut o schimbare in viata pisicii: ai schimbat tipul de nisip folosit, ai schimbat locul litierei etc. Daca e o chestiune de ordin medical, te rog sa consulti un medic veterinar.

Pentru problema strict legata de comportament, iti recomand sa cauti exact cauza si daca ai schimbat locul litierei, revin-o la vechea locatie, daca ai schimbat nisipul, lasa-i la indemana 2 litiere, cu amestecuri din ambele nisipuri, o litiera sa contina mai mult nisip nou.
Litiera, vasul propriu zis, trebuie curatata frecvent, in functie de nisipul pe care-l folosesti, se aduna in fiecare zi "musuroaiele" pentru ca pisica sa aiba nisipul mereu curat in litiera. Nu folosi detergenti puternici la spalarea vasului de litiera, pisicile nu prea agreaza mirosurile puternice care pentru noi miros bine. Foloseste mai degraba un odorizant special pentru pisici.

Niciodata sa nu o pedepsesti! Pisicile sunt animale foarte independente si capricioase. Daca o vei pedepsi, vei ridica vocea sau o vei lovi, pisica se va incapatana si mai mult sa faca pe langa litiera.
Locul litierei trebuie sa fie retras de ochii familiei sau a vizitatorilor, de aceea se recomanda baia sau o debara la care pisica are mereu acces.

In privinta agresivitatii, pisicile devin agresive in cazul in care isi apara teritoriul sau le e teama. Va recomand sa dezvoltati o relatie cat mai prietenoasa cu pisica dvs. Cand se urca pe masa, nu o amenintati, ci mai degraba ademeniti-o cu mancarea ei preferata pana la bolul cu hrana. Desigur, nu veti reusi din prima dar perseverenta va da rezultate bune in timp. E foarte important ca pisica sa nu va considere un dusman ci mai degraba un prieten bun.

Daca nu reusiti nici cum sa-l temperati agresivitatea, castrarea este ultima solutie insa numai daca nu ati reusit cu metoda mai sus descrisa. Castrarea se face numai dupa ce motanul a implinit minim 6 luni.

Numai bine,
www.animalutul.roInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »