No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: abs

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

In fiecare dimineata, la ora 6, pisicuta mea ma miroase pe fata si apoi ma musca de frunte, de par sau de maini. Ma chinuie astfel pana ma trezesc, ca sa o bag in seama. Chiar si cand vreau sa o mangai, ma tot musca de mana, o vreme, apoi se potoleste si se da jos din pat. Daca inca nu m-am trezit, vine inapoi, sare la minile mele si ma musca si mai tare. Interesant e ca numai pe mine ma musca, desi nu eu sunt cea care ii da mancare, ci sotul meu. Cum sa o dezobisnuiesc de acest comportament enervant?Răspuns:

Buna,


Acest comportament poate insemna ca pisicuta incearca sa se apropie de tine, mai ales ca incepe prin a-ti mirosi fata. Ca sa o descurajezi, trebuie sa o prinzi de pielea de pe ceafa, sa fii ferma cu ea si sa o dai la o parte. Nu-i voie sa incurajezi acest comportament sau sa ii dai de inteles ca va jucati, altfel va continua sa te muste in fiecare dimineata.


Cand te musca, trebuie sa te retragi si sa ii pui in gura imediat o jucarie sau alt obiect pe care poate sa-l rontaie in voie. Poti si sa tii un flacon cu apa langa pat si sa o stropesti putin de fiecare data cand te musca. Daca procedezi asa de fiecare data, aceasta metoda o va convinge ca nu e bine sa te muste.


Nu e bine sa lasati pisica sa va muste cand se joaca cu voi. Toti membrii familiei trebuie sa o invete ca acest tip de comportament este inadmisibil. Cand va jucati cu ea, mai bine folositi o jucarie.


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »