No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: crisflower

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Buna seara,
va rog mult sa ma ajutati cu un sfat: am un motan de 7 ani, castrat. De doua zile este apatic si are dureri cand il mangai fie pe burtica, fie pe spate. Am simtit ca are ganglionii submandibulari foarte mariti. L-am dus la medic si ni s-a spus ca e foarte posibil sa aiba leucemie, intrucat are si ceilalti ganglioni foarte inflamati.
Acum este si mai slabit, "plange" si tare mi-e teama ca il pierd. Este posibil sa fie un alt tip de infectie?
Nu am observat schimbari in comportamnet decat acum aprox. 10 zile cand statea mai retras ca de obicei si nu se mai juca. Medicul i-a luat temperatura si nu avea in acel moment febra. Ni s-a spus ca poate avea un tip de leucemie dobandit genetic si nu viral. Este important, pentru ca mai avem o pisicuta si vrem sa stim daca si aceasta ar putea suferi de aceeasi boala.
Daca este leucemie, sunt sanse de a se mai vindeca sau macar de a prelungi viata? Sau este intr-un stadiu avansat? Mentionez ca nu a iesit din apartament, decat rareori pe casa scarii.

Multumesc mult.


Răspuns:
Buna,

Imi pare rau pentru motanul dvs. Leucemia e o boala serioasa care nu are tratament de vindecare. Multi medici recomanda eutanasierea in cazul acestei boli deoarece nu sunt modalitati de a aproxima in cat timp pisica va manifesta semne clinice ale leucemiei.
Spuneti ca aveti o alta pisica. E bine sa le tineti izolate una de cealalta, pentru a preveni infectia.
Leucemia se transmite prin muscaturi, saliva, urina, dar si de la mama infectata la pui, cum v-a spus doctorul veterinar. Virusul se mai transmite si prin folosirea aceluias vas pentru apa si mancare sau a aceeasi litiere.

E important sa tineti pisoiul in casa intrucat sistemul sau imunitar este slabit si poate contracta alte boli.

Va sfatuiesc sa mergeti regulat la medicul veterinar pentru controale de rutina intrucat vor fi necesare cure de antibiotice.

Numai bine,
www.animalutul.roInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »