No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: alecsa

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Buna ziua.


am o pisica Birmaneza cu parul destul de lung. Ce as putea sa fac sa o "racoresc"? Afara este foarte cald si nu as vrea sa o tund. Si sta numai in locurile mai reci: gresie, sub geam. Ma gandesc ca poate nu este suficient pentru ea.


MultumescRăspuns:

Buna,


Va recomand sa-i lasati boluri cu apa calda in apropierea locurilor unde sta de obicei, sa-i adaugati apa in hrana zilnica (pisicile nu prea beau apa si din acest motiv se deshidrateaza rapid). Pisicile se racoresc mult mai usor decat cainii, ele transpira prin labute, spre deosebire de caini.


Daca pisica da semne ca i-ar fi rau de la caldura, puteti sa o stergeti cu un prosop imbibat in apa rece. Nu-i adaugati gheata in apa de baut! Pisicile sunt foarte sensibile la raceli si la temperaturile scazute, asa ca sigur nu veti dori ca frumoasa Birmaneza sa faca o gripa felina.


Pisicile de obicei prefera locurile mai reci cand e cald afara, inclusiv gresia, faianta sau sub ghivecele florilor stufoase. Asta nu inseamna ca e ceva rau sau ca vor raci. Pur si simplu pisicile se racoresc in acest fel si isi mentin o temperatura optima a corpului. In aceasta perioada se ling mai mult, tot pentru a-si regla temperatura.


Daca nu doriti sa o tundeti (desi ar fi indicat, mai ales daca locuiti in Dobrogea, unde temperaturile sunt mai ridicate decat in restul tarii), lasati-i acces la zonele mai racoroase din casa (baie, chiuveta, cada) si puneti-i la dispozitie multe boluri cu apa potabila.
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »