No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: Lavric89

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Cu ce e mai bine de hranit mîitele? Dar daca s-au deprins sa manince doar conserve pemtru miite? De care mincare pentru pisici e mai buna?


Răspuns:
Buna,

Nu există un răspuns universal valabil la această întrebare. Cu toate acestea, atunci când îi cumpăraţi mâncare pisicii dvs. uitaţi-vă pe ingredientele de pe pachet. Dacă are un conţinut redus de carne, înseamnă că e o mâncare de calitate inferioară.

Pisicile sunt feline, animale carnivore, au nevoie de un conţinut ridicat de carne. Lipsa unei alimentaţii bogate în carne duce la apariţia unor probleme de sănătate pe viitor. Din carne pisicile îşi extrag o proteină care le ajută să vadă, lipsa acesteia duce la orbire.

Referitor strict la întrebarea dvs.: vă recomand sortimente din gama ProFormance, Hills, Royal, Schesir, Applaws, Fish 4 cats sau Nature´s Harvest. Înainte de a-i stabili meniul, întrebaţi şi un medic veterinar (dacă are pregătire în nutriţie e şi mai bine) referitor la tipul de hrană ce i se potriveşte pisicii dvs.
Hrana se alege în funcţie de vârstă, boli, rasă, boli ereditare, anotimp etc.
Dacă acum pisica e încântată de un anumit tip de mâncare din conservă, peste câteva luni nu va mai fi la fel de încântată şi va trebui să-i schimbaţi mâncarea. În caz contrar, apar diverse afecţiuni, mai mult sau mai puţin grave.
Trecerea de la o mâncare la alta se face treptat, alternând cele două sortimente.
Trebuie să ştiţi că ceea ce mănâncă se vede în exterior, adică pe blăniţa, comportamentul şi excrementele pisicii. Dacă mâncarea nu e bună, pisica va avea o blăniţă ternă, părul va cădea, pisica va face mofturi, posibil să devină apatică şi agresivă iar excrementele vor fi moi, colorate ciudat sau vor avea un miros greu de suportat.

Numai bine,
Animalutul.roInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »