No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: ANIMALUTA25

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Buna,


Am patru pisicute, nascute acum doua saptamani. Doua dintre ele au gripa, asa ca le-am separat de pisicutele sanatoase si de mama lor. Le-am hranit cu pipeta si le-am frecat pe burtica, sa le fie mai usor sa isi faca treburile, dar am observat ca sunt constipate si fac doar treaba mica. Ma gandesc sa le pun langa mama lor, poate astfel se vor simti mai bine. Constipatia poate deveni fatala? Cum le pot ajuta?Răspuns:

Buna,


E greu de stabilit cat timp dureaza pana constipatia devine fatala. Daca le pui inapoi langa mama lor, nu vei putea vedea excrementele nici daca isi revin si le elimina. Trebuie sa le duci la veterinar, sa le palpeze abdomenul si sa vada daca au intestinele incarcate.


Incearca sa le faci o clisma cu 3-4 ml de apa calda, sa vezi daca le ajuta sau nu. Daca nu stii cum se face sau nu vrei sa o faci tu, du-ti pisicutele la medic. Trebuie sa fii mereu cu ochii pe ele, sa urmaresti daca mama lor le hraneste si daca isi schimba comportamentul in vreun fel. Daca nu mai mananca sau par deprimate, du-le neaparat la veterinar.


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »