No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: serbana

Specialist: Kristo Lorand

Întrebare:
Buna.
Am 3 pisici, mama Toto, puiul Tomi si o "matusa" de-a mamicii, Titi...
Puiul a fost fatat in vara, mamica l-a alaptat pana pe la sfarsitul lui septembrie, dar de educatie si joaca s-a ocupat Titi. De luna trecuta, aceasta a inceput chiar sa-si alapteze nepoata!
Va rog sa-mi spuneti cum se poate asta? Oare inseamna ca e gestanta si i s-a pornit lactatia? Sa ma astept in curand la o noua tura de puiuti?

Si inca ceva: m-am gandit ca ar fi bine sa le castrez. Va rog, deci, sa-mi spuneti cam cand ar fi bine s-o fac. La ce varsta (pt pui)? Sau dupa prima fatare? Iar celelalte oricand?
Sau, desigur, pe Titi dupa ce fata si intarca puii (daca e intr-adevar gestanta).
Va multumesc mult pentru raspuns.
SerbanaRăspuns:
Buna Serbana!

Cele doua femele, Toto si Titi, fiind pisici adulte, se pot steriliza oricand, mai putin in perioda estrala, cind sunt in calduri pentru ca atunci posibilitatea unor hemoragii este mai mare, operatia fiind un pic mai riscanta. Daca "matusa" este sau nu gestanta iti poate spune un veterinar dupa o consultatie, dar este posibil sa prezinte doar o lactatie falsa, lucru des intilnit la pisici.

Tomi, am inteles ca are aproape 6 luni, incet va ajunge la maturitate sexuala, poate fi sterilizta la fel. Sunt multi colegi care practica sterilizarea la caini sau pisici la varsta de 3-4 luni!!
Daca nu inmultesti pisicile tale pentru a vinde puii si nu vrei o "crescatorie", te sfatuiesc sa le sterilizezi pe toate!

Numai bine!
medic veterinar Kristo LorandInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »