No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: iulia

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Buna,
Pisica mea are 7 ani si inca nu a am lasat-o sa faca pui, de fiecare data cand este in calduri ii dau un tratament. Sper ca din cauza asta sa nu faca vreo boala, asta daca nu are deja. La veterinar n-am dus-o niciodata, insa ii dau pastile de deparazitare.
Multumesc,


Răspuns:
Buna,

Va sfatuiesc sa duceti pisica la vaccinuri intrucat sunt o multime de boli care se pot transmite felinelor. Vaccinul anti-rabic e obligatoriu pentru animalele de companie. Pisica se poate infesta din saliva unui animal bolnav iar rabia o poate transmite omului printr-o zgarietura sau o muscatura.

Pe ce baza ii administrati tratamentul cand e in calduri? Daca ati dorit sa intrebati ceva legat de riscurile administrarii pilulelor hormonale impotriva caldurilor si riscurile de a face diverse boli, sa stiti ca acestea exista! Daca n-ati lasat pisica sa faca pui vreme de 7 ani, nu era mai bine sa o sterilizati? In felul acesta ii scade si riscul de a face piometru iar la femele sterilizarea e una dintre cele mai bune solutii.

Daca doriti totusi sa faca pui, nu-i mai administrati tratamente hormonale, cu atat mai mult, nu-i mai administrati tratamente fara a consulta un medic veterinar. Recomandarea mea ramane: mergeti la veterinar pentru a-i efectua vaccinurile obligatorii prin lege.

Numai bine,
www.animalutul.roInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »