No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pisici Categorie

Pune o întrebare: dodolina

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
In vara va trebui sa plec in vacanta in Spania si nu-mi pot abandona pisica pe strazii pentru ca mi-e draga si este si de rasa. Cam ce-mi trebuie sa pot pleca cu ea? Eu voi pleca cu autocarul, iar pisica acum are 2 luni.Răspuns:
Buna,

Conform normelor publicate pe siteul oficial al Guvernului, citez: "Animalele de companie, precum câinele sau pisica, pot fi luate mult mai usor în calatorie, datorita existentei pasaportului european al animalului de companie, disponibil de la orice medic veterinar. Toti câinii si toate pisicile trebuie sa aiba un pasaport, în care sa fie prezentate detalii despre orice vaccinare valabila împotriva turbarii."

E stiut faptul ca vaccinul impotriva turbarii e obligatoriu prin lege.

De asemenea, "Animalele de companie trebuie transportate în custi special amenajate, care sa le ofere confortul necesar pe parcursul calatoriei, în care sa le fie asigurate mâncarea si lichidele necesare pe durata efectuarii calatoriei.
Un micro-cip electronic va fi introdus în urmatorii ani pentru a permite identificarea mai usoara a animalului. Pâna în iulie 2011, se accepta tatuajul lizibil ca semn de identificare, cu exceptia Irlandei, Maltei si Marii Britanii, unde deja se solicita existenta unui micro-cip."

Asadar, aveti nevoie de carnetul de sanatate al pisicii unde pot fi vazute vaccinurile la zi, o cusca in care pisica sa se simta confortabil (avand in vedere ca o calatorie cu autocarul pana in Spania poate dura cateva zile), apa si hrana la indemana.

Va sfatuiesc totusi sa consultati politica firmei de transport in ceea ce priveste calatoria cu animale de companie. Nu toate firmele accepta transportul animalelor, fiind politici speciale in acest sens.

Numai bine si vacanta placuta :)Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »