No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pesti Categorie

Pune o întrebare: june

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Am un acvariu de apa dulce, de 280 l, cu patru pesti Oscar (Astronotus ocellatus). Recent, pe langa filtrul de sub pietris a aparut o intreaga colonie de viermi albi. Ce sunt si cum scap de ei?Răspuns:

Buna,


Acestia sunt viermi lati. Nu sunt paraziti, deci nu le vor face niciun rau pestilor tai. Se spune ca isi fac aparitia in acvariu prin intermediul hranei (vii sau uscate). Cand calitatea apei este slaba, iar lichidul contine niveluri crescute de nitrati si multa materie biologica - reziduuri si excremente de pesti - acesti viermi pot creste si se pot inmulti.


Ca sa cureti acvariul de acesti viermi, trebuie sa scoti toti pestii si sa ii pui intr-un alt acvariu temporar. Apoi, trebuie sa cresti temperatura apei peste 35° C, pentru cateva ore. Viermii ar trebui sa moara de la caldura. Daca nici asa nu reusesti sa scapi de ei, incearca sa adaugi in apa solutii speciale impotriva parazitilor.


Ca sa nu mai ai astfel de probleme, pe viitor, e bine sa-ti cumperi un sistem de filtrare mai bun. Intereseaza-te ce tip de filtru este mai eficient, pentru ca in cazul sistemeloe care se monteaza sub pietris e nevoie sa schimbi apao data pe saptamana. Un nou filtru de apa ar putea fi solutia ideala.


Cel mai important lucru este, insa, sa iti cureti acvariul in mod regulat, sa controlezi nivelul de nitrati din apa, sa intretii sistemul de filtrare si sa schimbi apa cat mai des, ca sa nu apara viermi lati sau alti paraziti.


numai bine,
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »