No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pasari Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: ares

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

puii de gaina au inceput sa aiba fecale cu sange; din ce cauza si ce tratament se impune?Răspuns:

Buna,


Poate fi vorba de coccidioza sau dizenteria rosie a puilor. Simptomele acestei boli pot fi variate, de la pene care atarna, lipsa poftei de mancare, pana la apatie si diaree hemoragica.


Tratamentul puilor impotriva coccidiozei este periculos si nerentabil motiv pentru care se recomanda hranirea puilor de gaina cu nutreturi care contin prafuri impotriva coccidiozei. Consultati veterinarul din zona dumneavoastra daca doriti un tratament sau mai simplu e sa sacrificati puii, sa dezinfectati zona si sa cumparati altii.


Pentru evitarea contaminarii intregului grup de pasari, se impune dezinfectarea cotetului, a curtii si a locurilor pe unde stau puii. De asemenea, inlaturati periodic excrementele pasarilor, innoiti periodic paiele si asternuturile gainilor si hraniti-le cu nutreturi speciale.


Dizenteria Rosie a puilor este o boala contagioasa, agentul vinovat de transmiterea si dezvoltarea bolii este protozoarul Eimeria. Se transmite prin fecalele puilor care emana oua de coccidii (oochisti) care rezista la temperaturi ridicate si scazute. Evitati asternuturile umede si nu lasati hrana nemancata in tarcul pasarilor. Bacteriile se dezvolta in aceste locuri.


Numai bine,Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »