No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pasari Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: danamiha

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Am cumparat bunicilor o pereche de canari galbeni acum 2 ani (noi avem un perus de 6 ani).
De cateva luni insa par ca ocazional se ciondanesc si isi smulg reciproc din pene (poate cad prea usor?!). Femela are deja ceafa cheala, i se vad perfect urechile si nu prea mai are coada…Ca urmare, vreo 3 luni au fost separati, insa femelei nu i-au crescut fulgii in aceasta perioada. Altfel, nu par sa aiba nici o problema, sunt vioi si canta.
Cand am vazut ca nu (doar) masculul e vinovat de lipsa penelor femelei, am ajuns cu ei la veterinar. Ni s-a spus ca, desi nu se vede, si masculului ii cad penele prea mult (usor). Medicul i-a dat cu un praf si ne-a dat o solutie intr-o seringa, sa le administram cate 2 picaturi de 3 ori pe zi fiecaruia dintre ei. Din pacate nu ne-a spus numele bolii… (pe internet nu am gasit boli care sa aiba ca simptome caderea penelor). De asemenea, ne-a spus ca ciondaneala este “dragoste cu nabadai” si nu trebuie separati.
I-am luat la noi acasa si am inceput sa le administram picaturile, insa prinderea fiecaruia dintre ei de 3 ori pe zi ne rupe inimile… Dupa o singura zi din cele 10 ni se pare ca nu vom ajunge cu totii la final, cel putin unul dintre ei sau unul dintre noi va muri de inima inainte sa terminam tratamentul…
Ne intrebam ce problema au si daca exista o solutie mai blanda pentru ele, cum ar fi punerea unor medicamente in mancare sau apa?…
Multumim anticipat pentru orice sfat pe care ni-l puteti da in aceasta privinta.


Răspuns:
Buna Dana,

Intr-adevar, e foarte posibil ca ciondaneala canarilor tai sa fie o dragoste cu nabadai, e un comportament destul de des intalnit la aceste pasari.
In privinta medicamentelor, din pacate, neexaminand pasarile, iti recomand sa asculti de sfatul medicului tau veterinar. Poti incerca sa-i administrezi medicamentele in hrana dar observa-le comportamentul.
Totusi incearca atunci cand prinzi pasarile sa le administrezi picaturile cu pipeta sa o faci intr-un mod cat mai calm si mai putin brusc. Nu le speria. Stinge lumina in camera si prinde pasarea dintr-o data, fara sa o cauti. Nu transforma acest lucru cu o vanatoare. Mai rau ii vei face. Se va stresa in continuare si ii va fi frica de fiecare data cand stingi lumina.

Numai bine,
Veterinar Animalutul.roInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »