No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pasari Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: Ginutza

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Buna seara,


am un papagal Agapornis si in urma cu ceva timp a avut paduchi. I-am dat sub aripioare cu ECTOCID spray la recomandarea unui crescator de papagali. Banuiesc ca i-am dat de prea aproape si de aceea s-a iritat dupa care s-a scarpinat cu ciocul pana i-a dat sangele (sub aripioare) si-a facut bubite, iar cand era aproape de vindecare rupea din nou cojitele acelea si-i dadea iar sangele si tot asa de cateva ori.


Acum a facut o bubita mai mare sub o aripioara si se tot scarpina acolo, nu mai este atat de vesel ca inainte, dar mananca binisor si incearca sa ne muste. As dori sa stiu si eu cu ce pot sa-i dau la bubita ca sa nu-l mai doara si sa nu mai aiba mancarimi, i-am dat cu ceai de musetel si e un pic mai bine acolo, dar tot se scarpina si se raneste.


Multumesc mult si astept raspuns.Răspuns:

Buna,


Va recomand sa vizitati cabinetul medicului veterinar pentru a consulta papagalul si pentru administrarea unui tratament eficace. Spray-ul Ectocid e bun in asemenea cazuri, insa trebuie administrat cu precautie deoarece poate fi toxic pentru pasari in cantitati mari. Se recomanda, de asemenea, curatarea temeinica a custii si a spatiului din jurul custii, dezinfectare si dezinsectie.


Puteti incerca sa-i administrati vitamine (precum Doxivit) si sa-l dati cu Micodermin, insa nu va recomand sa faceti acest lucru inainte de a consulta medicul veterinar.


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »