No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pasari Categorie

Pune o întrebare: dina_matusica

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Buna dimineata,


Am un papagal micul alexandrion care este foarte salbatic cum as putea sa-l domesticesc?Răspuns:

Buna,


In primul rand, va sfatuiesc sa aveti multa-multa rabdare cu pasarea. Dresajul se face treptat, pas cu pas si cu multa rabdare. Trebuie sa castigati increderea pasarii in timp ce o educati.


Nu loviti pasarea, nu o bruscati, insa fiti ferma. Daca tipati sau ridicati vocea la ea, e foarte posibil sa o stresati si sa o faceti sa devina agresiva.


Incepeti lectiile de educare intr-un mediu linistit, fara zgomote puternice sau agitatie. Intr-o camera inchisa, doar dvs. si pasarea. Apropiati-va incet de colivie si vorbiti-i pasarii pe un ton calm in timp ce-i aratati mana.


Daca s-a apropiat de mana fara sa va ciupeasca sau fara sa se agite, rasplatiti-o cu gustari pentru pasari (pe care le veti folosi exclusiv in timpul educarii). Mentineti o atmosfera relaxanta si amuzanta pe toata perioada lectiei de imblanzire si educare. Faceti pauza la fiecare 10 minute si apoi continuati pentru inca o perioada de alte 10 minute.


Nu obositi pasarea prea mult, in definitiv trebuie sa considere aceste lectii drept activitati amuzante. Nu o lasati sa va ciupeasca si vorbiti-i mereu pe un ton calm.


Bafta!Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »