No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pune o întrebare: marinel40

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

buna ziua,am doua caprite,si le-am dat l cioban pentru o luna si jumatate pentru imperchere,este suficient timp?si mai este ceva,eu nu le-am facut vaccinuri de toamnaRăspuns:

Buna,


Perioada de imperechere la capre incepe, cu aproximare, in septembrie si tine pana in septembrie. De asemenea, perioada de imperechere la capre dureaza cam 30 de ore, uneori putandu-se prelungi de la 6 ore la 3 zile. Daca nu s-a imperecheat dupa primul ciclu, caprita va intra iarasi in calduri dupa 21 de zile.


E bine de stiut ca perioada de imperechere la capre este influentata si declansata de schimbarea zilei. Pe masura ce zilele devin mai scurte si noptile mai lungi, caprele intra in calduri si pot fi duse la tap odata ce incep sa se manifeste. Odata gestanta, sarcina unei caprite dureaza 152 de zile, adica 5 luni, putand varia intre 140 si 162 de zile. Daca au sarcina dubla, perioada este mai scurta.


Cum va dati seama daca o caprita e gestanta? Da mai putin lapte, abdomenul ii creste, se pot simti puii prin burtica, se ingrasa.


In privinta vaccinurilor, se recomanda vaccinarea anticarbunoasa si tratamentele generale antiscabioase, contra monieziozei si deparazitarile inainte de a fi gestante capritele. Insa daca animalele sunt sanatoase, nu au temperatura, nu prezinta lipsa poftei de mancare sau diverse secretii, inseamna ca sunt sanatoase. Insa ar fi fost recomandat sa le vaccinati intrucat la stana pot fi alte capre care pot transmite diverse boli (chiar si cainii pot fi purtatori)


Trebuie sa stiti insa, foarte important, e ca in luna martie se efectueaza vaccinarea profilactica anticarbunoasa care e obligatorie. E bine sa deparazitati atat capritele cat si mediul in care locuiesc odata ce ajung inapoi in curtea dumneavoastra.


Numai bine

Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »