No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: LADY

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Stimate domn.


Noi avem un caine Schnauzer urias. In fiecare an la tundere ii apare o dermatita care apoi devine purulenta. La inceput am trata cu superficialitate acest lucru dat acum aceasta iritatie ne ingrijoreaza. Iritatia apare ca niste intepaturi, care apoi cresc in volum si devin purulente. Ne puteti da un sfat ce sa facem sau ce tratament trebuie sa-i aplicam.


Mentionam ca am fost la veterinar si ni s-a spus ca nu trebuie sa ne ingrijoram.


Va multumesc,


Catalina MuresanRăspuns:

Buna,


Poate fi vorba de o dermatita pe care Schnauzerul o face din cauza mediului, la iarba, apa in care se imbaiaza cand e la plimbare etc. Sunt multe cauze si ar trebui sa le identificati inainte de a trata afectiunea. Poate fi iarba in care alearga (dermatita de contact iritanta), diverse solutii de curatat prin casa sau prin curte (dermatita de contact alergica), aparatul de tuns sau purici ori capuse.


E important sa se identifice cauza pentru a stabili un tratament. Intre timp il puteti spala cu un sampon hipoalergenic si doar la recomandarea medicului veterinar cu o solutie cu antibiotic daca se dovedeste ca e vorba de dermatita de tip "hot spot" sau dermatita umeda. Sigur ca sunt si diverse solutii naturiste, insa va sfatuiesc intai sa stabiliti cauza si diagnosticul inainte de a trata.


Puteti oricand sa apelati la un alt medic veterinar pentru a consulta cainele si pentru a stabili un diagnostic.


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »