No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: bujor

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

catelul meu de 6ani, are babesioza si a fost tratat cu imizol, vitamine si buscopen;acum se simte bine,e vioi mananca bine si-i dau in continuare vitamine ;imi e frica de efectele secundare ale imizolului;cand sa-i fac alta analiza a sangelui?este vaccin pentru piroplasmoza la noi in tara/cum sa-l protejez?multumescRăspuns:

Buna,


In privinta imizolului, parerile sunt impartite. Sunt medici veterinari care refuza sa foloseasca acest produs in tratarea babesiozei, sustinand ca nu elimina complet virusul, existand sanse ca virusul sa revina. Acesti veterinari folosesc un tratament cu Clindamicina, un antibiotic care nu are efecte secundare toxice, precum are imizolul. De altfel, aceasta substanta nu este recomandata cainilor batrani si puiutilor.


Insa multe acuzatii la adresa imizolului nu au fost dovedite, prin urmare sunt multi medici veterinari care inca folosesc acest produs. Daca medicul veterinar a tratat cainele cu imizol iar patrupedul si-a revenit, inseamna ca tratamentul a functionat, mai ales daca s-a administrat si un antispastic, precum Buscopan.


Vaccin impotriva babesiozei (piroplasmoza) nu exista in tara noastra. Exista demersuri pentru aducerea vaccinului in Romania, insa dureaza de mai bine de 3 ani, iar pretul la care va ajunge nu va fi accesibil oricui. Cea mai buna solutie este sa preveniti aparitia bolii cu deparazitare externa la fiecare 3 saptamani cu Advantix. E unul dintre cele mai bune produse care apara cainele de capuse, acesti paraziti responsabili de transmiterea virusului care provoaca babesioza.


Pentru deparazitare, va rog sa va adresati medicului veterinar pentru a stabili doza in functie de greutatea cainelui.


numai bine,


 
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »