No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: mira

Specialist: Kristo Lorand

Întrebare:
BUNA SEARA,
Sunt disperata, va rog raspundeti la o intrebare: catelusa mea pekinez va trai daca are hemoragie interna, temp oscileaza intre 37,4-37,8, in o saptamana de tratament cu glucoza, antiinflamator, protector hepatic, avand in vedere ca este nevaccinata, are fotofobie, vomita zat de cafea, scaunul este licid rosu spre negru, matreata, i-au aparut vanatai pe burta si la fund desi nu s-a lovit. Cu ce sa o mai trateze doctorul?Multumesc


Răspuns:
Buna!

Problema nu este cu ce sa mai trateze doctorul catelul tau, ci mai important ar fi stabilirea cauzelor care produc hemoragia interna. Dupa culoarea si aspectul fecalelor, cat si a vomei e clar ca animalul tau pierde mult sange, ceea ce este grav si trebuie rezolvat urgent.

Stabilirea diagnosticului este mai complex, poate are ulcere in stomac prin care sangereaza, fisuri ale unor organe interne, coagulopatii sau intoxicatii, deci etiologia poate fi variata.

Urgent trebuie sa se faca un examen complet de sange, un examen clinic si numai dupa ce se stabileste diagnosticul se poate trece la tratamentul adecvat.
Numai bine!

Kristo Lorand,
Medic VeterinarInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »