No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: june

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Labradorul meu are 11 ani si acum o saptamana am observat ca nu mai are pofta de mancare. Am dus catelusa la veterinar, ca sa i se faca analize de sange, iar medicul a spus ca are febra, anemie, o masa abdominala langa splina si hemangiom la ficat. Sunt aproape sigura ca mi-a spus ca tumoarea este maligna, dar citind cateva articole, am aflat ca exista o diferenta semnificativa intre hemangiom si hemangiosarcom. Saptamana viitoare ii vor face un control cu ultrasunete. Exista pericolul sa aiba sangerari acute?


 Răspuns:

Buna,


Hemangiomul si hemangiosarcomul sunt tumori similare. Prima este o tumora benigna a vaselor de sange, iar cea din urma este maligna. De obicei, o tumora benigna existenta pe un organ nu se va afecta un alt organ. Totusi, hemangiomul si hemangiosarcomul de pe splina pot creste pana se sparg, cauzand sangerari interne foarte grave.


In ambele cazuri, indepartarea splinei prin operatie ar putea fi o solutie, dar daca deja exista o tumora pe ficat, nu e bine sa recurgi la aceasta metoda. Cel mai bine e sa discuti despre aceasta problema cu medicul veterinar. Cere-i sa-ti spuna ce fel de tumora are cainele tau si ce i se poate intampla.


Numai bine,
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »