No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: loredana

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

La cainele meu am gasit pe ureche o capusa era destul de mare...am reusit sa o extrag.Eu sunt medic de prof.si stiu ce-nseamna capusa.Imi este frica de ce se poate intampla mai rau de infect.cu borr.lyme. Care sunt efectele bolii si dupa cat timp apar?...va rog sa-mi raspunde-ti ca sunt intradevar ingrijorata.Capusa era destul de mare stiu ca femelele parasesc gazda dupa sugerea sang.dar stiu ca masc.sunt f.periculosi..Răspuns:

Buna,


Babesioza este o boala produsa de babesii, paraziti sporozoari intracelulari nepigmentati. Boala se transmite prin muscatura si saliva de capusa, iar pentru a infecta un animal, capusa trebuie sa se hraneasca 2-3 zile.


Simptome: febra, apatia, aparitia icterului, inflamarea ganglionilor, paloarea mucoaselor conjuntivale si bucale, urinarea rosiatica si pierderea in greutate. Aceste simptome nu apar deodata, uneori pot aparea doar cateva simptome, alteori toate, dar nu in acelasi timp.


Pentru a fi sigura ca patrupedul dvs. nu a fost infectat cu Babesioza, puteti cere analiza de sange a cainelui, desi aceste analize sunt destul de costisitoare intrucat in Romania sunt o varietate mare de babesii.


Va recomand sa consultati medicul veterinar pentru mai multe informatii.


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »