No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie

Pune o întrebare: esseker

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Buna,

Mi-am luat de aproape o saptamana un catelush, bull terrier, este fetita si are 5 saptamani jumatate. Desi este mica si nu prea are cine´stie ce dintisori imi lasa urme pe maini si pe picioare. Nu vrea sa se joaca cu jucariile pe care le are, prefera mai multe sa ma roada de maini, chiar si atuci cand tin o jucarie si vreau sa ma joc cu ea; urmareste mai mult mana decat acea jucarie. Nu stiu cum sa o mai dezvat de acest muscat durereos.
Am incercat sa o cert sa o lovesc peste botic si ii spun "nu" sau "au" sau sa scot sunete ascutite in semn ca ma doare, insa nu am nicio sansa. Stiu ca este mica si ca rasa aceasta este foarte incapatanata, insa nu vreau sa ma gandesc ce voi face pe la 3-4 luni cand va mai creste si ii vor da dintisorii ceilalti. Un sfat?
multumesc.
O zi bunaRăspuns:
Buna,

In primul rand, catelusul e prea mic pentru a fi luat de langa parinti. La 5 saptamani si jumatate inca n-a apucat sa deprinda toate obiceiurile pe care le invata de la mama.
In al doilea rand, Bullie sau Bull Terrier-ul e un caine foarte incapatanat, are nevoie de un dresaj de specialitate. Iti recomand sa consulti un specialist in dresajul canin si sa va apucati de cursuri cat mai repede.

Bullie trebuie sa socializeze cat mai mult atat cu oamenii, dar mai ales cu alte patrupede. In caz contrar, poate deveni agresiv cu ceilalti caini.

Incearca sa-i dai sa roada lucruri, ii cresc dintisorii, o dor gingiile si are nevoie sa roada ceva pentru a-si elibera presiunea. Consulta veterinarul in aceasta privinta :)

Numai bineInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »