No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie

Pune o întrebare: radulescu

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Am o catelusa de aproximativ 3 ani pe care am gasit-o si adoptat-o.  In prezent este gestanta si as vrea sa stiu cum pot sa o ingrijesc mai bine ce trebuie sa fac cand va fata care sunt semnele cum ingrijesc pui in primele. Imi puteti trimite raspunsul la adresa de email pentru a-l gasi mai usor sau imi puteti spune cum sa il caut ca sa il gasesc mai usor.


Va multumesc anticipatRăspuns:

Buna,


In primul rand, catelusa trebuie sa primeasca un aport alimentar suplimentar intrucat trebuie sa manance atat pentru ea, cat si pentru puiuti. Nu e indicat sa-i administrati suplimente de calciu, intrucat prea mult calciu poate duce la probleme grave dupa nastere.


Asigurati-i un mediu cald, moale unde se poate odihni, incercati pe cat posibil sa o tineti pe catelusa la nivelul pamantului, adica sa nu sara prea mult, intrucat pot aparea probleme cu sarcina.


O catelusa gestanta are nevoie de multa hrana de calitate (daca nu o hraniti cu bobite de calitate super premium, e indicat sa o hraniti cu acestea macar in perioada sarcinii si a lauziei) si de apa proaspata.


Jucati-va mereu cu ea, nu o ignorati si nu o tratati ca pe un caine bolnav, ci aratati-i ca o iubiti in continuare si ca va avea parte de grija.


Dupa ce puii vin pe lume, e important sa-i asigurati de 3 ori mai multa hrana, intrucat in perioada alaptarii, va depunde un efort considerabil. Apa curata si proaspata trebuie sa aiba mereu la indemana, pentru a produce apa. Nu e nevoie sa interveniti in procesul fatarii, decat daca aveti o catelusa prea mica pentru o sarcina mare sau e Bulldog, Mops, Boston Terrier etc.


Catelusa isi va ingriji singura puii, ii va invata sa defecheze, sa se ghideze dupa ea. Nu e nevoie sa interveniti, decat in cazuri extreme. Dupa varsta de 8 saptamani, puii pot fi intarcati insa puteti sa le oferiti hrana pentru catelusi pasata si amestecata cu apa inca de la varsta de 6 saptamani, pentru a-i invata sa o manance.


Numai bine
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »