No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie

Pune o întrebare: ciuperca

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

buna, catelusul meu are 5 luni si sa obisnuit sa doarma in pat , va rog sa-mi spuneti ce pot face sa-l dezobisnuiesc . multumesc mult ,larevedereRăspuns:

Buna,


In primul rand, stabiliti-i un culcus doar al lui langa pat. De fiecare data cand va puneti la culcare, puteti cainele in culcus si-i spuneti ferm "Nu!" daca incearca sa se urce in pat. Indiferent cat de mult va plange pentru a fi luat in brate si in pat, il lasati in culcusul sau.


De fiecare data cand sare in pat, spuneti-i "NU!" si stropiti-l cu apa. Sunt flacoane spray de cumparat care pot fi umplute cu apa si folosite. Apa nu-i face rau, dar il va speria.


Nu-l lasati deloc in pat, in caz contrar cainele va fi confuz si nu va sti cand are voie in pat si cand nu, ajungand sa faca doar ceea ce vrea.


Exista multe modele de culcusuri pentru caini in magazinele pentru animale. Daca nici asa nu functioneaza, puteti cumpara un spray repellent de la veterinar. Se va aplica solutia pe toata marginea patului astfel incat cainele sa se indeparteze de pat inainte de a pune labutele si inainte de a se urca. Insa solutia cu acest spray ar trebui lasata la urma, daca nu functioneaza metoda de mai sus, folositi spray ca ultima solutie.


Invatandu-l ca nu are voie in pat, practic cizelati relatia cu cainele si-l faceti sa inteleaga cine e stapanul, cine e dominantul in casa. E foarte important ca patrupedul sa stie cine e conducatorul "haitei".


Numai bine,
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »