No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie

Pune o întrebare: dutza

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Am o catelusa de rasa ciobanesc german, in varsta de 3 ani.Este dresata si o foarte buna paznica a curtii.
Dar cand o scot la plimbare in park si vede copiii jucandu-se cu mingea sau cu batul devine foarte stresata, agitata, nervoasa, nu mai asculta nici o comanda si incepe sa se tavaleasaca prin iarba incercand sa-si dea botnita jos. La fel si cand vede un caine sau al animal. Parca nu mai e ea nu o mai recunosc, devine pur si simplu insuportabila. Si ma mira faptul deoarece deobicei este o fire calma, jucausa si ascultatoare.
Va rog din suflet sa-mi spuneti ce este de facut.
Va multumesc.


Răspuns:
Buna,

In primul rand va pot spune ceea ce nu ati facut: nu ati lasat-o sa socializeze de mica. Pentru ca un caine sa fie sociabil cu oamenii si alte animale, trebuie sa socializeze cat mai mult in perioada de "copilarie". Asta inseamna joaca, alergat in parc alaturi de copii si alte rase de caini.

Acelasi lucru trebuie facut si acum, chiar daca are 3 ani. Ciobanestii germani sunt caini foarte isteti si invata repede. Va sfatuiesc totusi sa apelati la un dresaj canin de specialitate, e o munca ce trebuie realizata constant, nu doar 2 zile pe saptamana.
Cea mai buna solutie e sa va invatati catelusa ca ceilalti oameni, din jur, nu sunt un pericol si nu trebuie sa-si apere teritoriul atunci cand iesiti la plimbare in parc.

Va sfatuiesc sa apelati la un dresor profesionist!

Numai bineInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »