No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie

Pune o întrebare: vidocq44

Specialist: Dresor Animalutul.ro

Întrebare:
Am o catelusa canis de talie mica, care in octombrie implineste 8 ani, acum o luna o nefericita intamplare a facut ca ea sa ramana singura 2 zile inchisa in casa, eu eram in delegatie si prietena mea a avut o urgenta si a trebuit sa plece, a lasat hrana si apa dar noaptea petrecuta singura a exasperat-o pe catelusa, de atunci nu mai doarme noaptea. Latra la cel mai mic zgomot.
Ce ar trebui sa fac?


Răspuns:
Buna,

Caniche-ul e un caine de vanatoare, fie ca va vine sa credeti sau nu. Face parte din rasele de caini care se exprima cel mai mult prin latrat. Faptul ca toata noaptea nu doarme si latra, poate fi un semn ca va cearta pentru ca ati lasat-o singura. Sau pur si simplu simte nevoia de a apara casa, chiar daca stapanii s-au intors acasa.
Cumparati-i o zgarda anti-latrat pe care sa i-o dati numai seara.

In acelasi timp trebuie sa-i aratati ca sunteti alaturi de ea mereu, ca nu vei pleca si ca nu e vreun pericol iminent. Nu ati precizat daca a fost dresata. In privinta cainilor mici, dresajul e absolut necesar intrucat cateii de talie mica pot dezvolta "sindromul cainelui mic". Nu cred ca e cazul catelusei dvs., care are deja 8 ani. Daca a invatat cateva comenzi, aplicati-le mereu, cu atat mai mult seara, cand latra la cel mai mic zgomot.

Numai bine,
Animalutul.roInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »