No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie

Pune o întrebare: Claudia

Specialist: Kristo Lorand

Întrebare:
Buna,

Am o problema. De cate ori mergeam la veterinar cu cateaua mea, domnul doctor, care era pe atunci o curata la fund cu un tampon de vata pe care se vedeau urme de scaun, bineinteles. Acum s-a schimbat doctorul, este si el foarte bun, dar nu o mai curata si de la o vreme incoace ea saraca are probleme ori de cate ori face scaun. Cum o pot eu ajuta si curata, ca as face-o daca as stii cum? Am fost si la alti doctori si nimic, niciunul nu proceda cum a procedat acel doctor veterinar. El nu mai este in oras. Acum catva timp a tremurat si scheuna ori de cate ori dorea sa urce pe pat si am fost la doctor si mi-a dat niste vitamine.
Sunt de-ajuns sau? Ce pot eu sa fac ptr. ea?

Multumesc mult
Cu respect
Claudia


Răspuns:
Buna!

Cred ca problema de care sufera cateaua ta este ca are glandele perianale inflamate si/sau infectate, ceea ce este destul de frecvent la cainii care fac putina miscare, la cei care consuma in exces oase, la animale batrane, etc.

Doctorul la care mergeai, de fapt a vidat, a golit prin compresie continutul acestor glande, situate in jurul anusului, astfel disparand senzatia de durere si disconfort.
Deci solutia la aceasta problema este ori indepartarea acestor glande pe cale chirurgicala, ori vidarea lor periodica, desigur respectand o dieta fara oase, cu multe lichide si mai multa miscare.

Numai bine!
Kristo Lorand,
medic veterinarInformaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »