No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: nico_groza2006

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Căţeluşa mea are o gâlma la gât.Am fost la veterinar şi mi-a spus că are laringele inflamat;după două săpt. de tratament umflătura nu s-a retras, iar sfatul a fost sa nu-i mai dau rece. Gâlma este tare,nedureroasă, de marimea unui ou şi are deja 4 luni fara a se modifica in vreun fel.Ce poate fi şi cum pot trata această problemă?Căţeluşa are 12 ani şi este sterilizată.
Mulţumesc!


Răspuns:
Bună Nicoleta,
Îmi pare rău pentru căţeluşa ta. De obicei, câinii nu prea fac roşu în gât ca noi oamenii şi nici nu le apar "gâlme" fără un motiv. Asta înseamnă că "gâlma" trebuie examinată cu mai mare atenţie. Poate fi o tumoare benignă sau malignă, ca să-ţi dau câteva exemple. Însă nu e cazul să te sperii. Recomandarea mea e să consulţi încă odată medicul veterinar, care îi poate face o biopsie să vadă exact despre ce fel de "gâlmă" e vorba. Dacă la examinare nu iese nici un fel de lichid din gâlmă, înseamnă că nu poate fi vorba de un abces sau chist. La un examen microbiologic se pot observa modificări la nivel celular, aşa că e bine să-ţi întrebi veterinarul de o astfel de examinare.
Fără o consultaţie în prealabil, e greu să-ţi dau un răspuns clar. Cel mai bine e să consulţi din nou medicul veterinar.


Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »