No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie

Pune o întrebare: cartus

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:
Cainele sotului meu este un ciobanesc german. Ce sa-i facem pt ca are teama de tunete?


Răspuns:
Buna,

Puteti sa-l invatati si sa-l dresati sa accepte tunetele. Incurajati-l, alintati-l si promovati un comportament pozitiv al cainelui. Trebuie sa il convingeti ca furtunile nu reprezinta un pericol pentru animal, trebuie sa-i transmiteti ca sunteti langa el. Nu ignorati teama acestuia, nu-l dadaciti si nu-l pedepsiti daca e confuz si nu asculta comenzile.

Daca nu reusiti sa-l stapaniti, puteti opta pentru calmante pentru caini (pe baza de valeriana) sau terapii pentru modificarea comportamentului.

Daca tineti cainele in casa, il puteti linisti facand o atmosfera linistita pentru animal in camera. Puneti muzica linistitoare sau o muzica familiara cainelui, sunete ce pot acoperi tunetele de afara. Trageti draperiile si tineti cainele departe de ferestre sau usi.
Daca da semne de stres, mangaiati-l si linistiti-l. Puteti incerca sa contracarati stimulul negativ cu un eveniment pozitiv, un joc preferat al cainelui. De fiecare data cand tuna, distrageti-i atentia de la vreme si starniti-l la joaca. Sau obisnuiti-l sa-l recompensati de fiecare data cand sta cuminte dupa un tunet. Recompensati-l si laudati-l pentru comportamentul pozitiv. Nu-l recompensati daca nu-si mentine controlul.

Numai bine,Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »